Tratament

Terapia cu hormoni
Terapia fara hormoni - Terapia cu hormoni - Ce putem face noi?

Argumente pro si contra

Deoarece scaderea secretiei de hormoni este cauza suferintelor fizice si psihice la menopauza pare a fi logica si plina de sens, inlocuirea, pur si simplu, a acestor hormoni. In urma cu cativa ani terapia cu hormoni era prima alegere facuta indiferent de gradul de gravitate al suferintelor.

Adeptii “terapiei cu hormoni” sustineau chiar ca, in afara disparitiei neplacerilor menopauzei, apar efecte pozitive asupra circuitului sanguin al inimii si al capacitatii de concentrare. Acest lucru nu a fost fundamentat stiintific prin studii clinice. Important este faptul ca tratamentul cu hormoni inseamna totdeauna riscuri serioase.

Hormoni doar in cazuri grave si pe perioade scurte

Medicii ginecologi mai prescriu in zilele noastre hormoni, conform recomandarilor actuale ale comisiei medicale a asociatiei medicilor germani, doar pentru urmatoarele situatii :

- suferinte foarte puternice
- doze cat se poate de mici
- pentru o perioada cat se poate de scurta

Astazi insa, femeile care nu doresc sa ia hormoni sau care din cauza altei boli preexistente nu au voie sa ia hormoni, pot beneficia de tratamente fara hormoni foarte bine suportate. Aceste terapii amelioreaza simptomele din menopauza si pot duce la disparitia acestora.

Puteti sa ne trimiteti propuneri, comentarii si intrebari. Solicitarile detaliate de transmitere mai departe catre specialistii competenti.

Schaper & Brümmer GmbH & Co.KG
Experienta a dovedit ca multe intrebari primesc un raspuns individual si amanuntit la telefon. Daca ne transmiteti numarul dumneavoastra de telefon noi va apelam cu placere.
Daca doriti un raspuns prin posta, ne puteti scrie la adresa:
3F Plantamed
Bucureşti, Calea Victoriei 103-105, Sector 1 ROMÂNIA
Daca doriti un raspuns prin e-mail, ne puteti scrie la adresa:
contact@3f.ro
Daca doriti informatii prin telefon, sunati la:
021 316 89 31
021 312 95 80


designed by webadmedia.ro

designed by webadmedia.ro