Simptome
Bufeuri
Bufeurile - Tulburarile de somn - Oscilatii ale echilibrului sufletesc

Sunt simptomul tipic al menopauzei. Bufeurile incep adeseori brusc, cu o senzatie intensa de caldura in obraji. De acolo se propaga in valuri catre pielea corpului, ceafa, piept si partea superioara a bratelor. In plus, la unele femei, creste si temperatura corpului, se inroseste pielea, se accelereaza pulsul, creste tensiunea arteriala sau apar ameteli. Nu rareori un bufeu este urmat de transpiratie abundenta care obliga la schimbarea hainelor. Multe femei au senzatie de frig si frison la finalul bufeului, altele se simt obosite, extenuate.

Scurte, dese si adesea la momentul nepotrivit
Bufeurile dureaza in general cateva secunde sau minute. Ele se reiau la intervale regulate si pot aparea intr-un interval de 24 de ore de pana la 30 de ori. Cu siguranta insa, ele apar atunci cand sunt cel mai putin dorite.

O eroare a sistemului nervos
Astazi se considera ca bufeurile se produc in sistemul neurovegetativ, adica in acea parte a sistemului nervos pe care noi nu o putem controla in mod constient. Din cauza reactiei exagerate provocate de modificarile hormonale, capilarele din piele se largesc brusc. Vascularizarea crescuta duce la cresterea temperaturii pielii si inrosirea ei. In final, porii se dilata, apare transpiratia, iar efectul ei racoritor duce la frisoane.

Sfaturi practice

- Materiale ce absorb transpiratia
Ss
e recomanda purtarea de materiale din fibre naturale (bumbac, lana sau matase). Ele vor ajuta pielea sa respire si absorb mai bine umiditatea.

- In timpul zilei sa purtati mai multe straturi de imbracaminte
Daca veti purta piese de imbracaminte subtiri suprapuse, veti putea sa va adaptati temperatura corpului la modificarile ce apar.

- In timpul noptii
“Principiul foilor de ceapa“ se recomanda si atunci cand va pregatiti de culcare. Mai multe paturi subtiri puse una peste alta permit adaugarea sau eliminarea uneia dintre ele, dupa cum va fi nevoie.

Puteti sa ne trimiteti propuneri, comentarii si intrebari. Solicitarile detaliate de transmitere mai departe catre specialistii competenti.

Schaper & Brümmer GmbH & Co.KG
Experienta a dovedit ca multe intrebari primesc un raspuns individual si amanuntit la telefon. Daca ne transmiteti numarul dumneavoastra de telefon noi va apelam cu placere.
Daca doriti un raspuns prin posta, ne puteti scrie la adresa:
3F Plantamed
Bucureşti, Calea Victoriei 103-105, Sector 1 ROMÂNIA
Daca doriti un raspuns prin e-mail, ne puteti scrie la adresa:
contact@3f.ro
Daca doriti informatii prin telefon, sunati la:
021 316 89 31
021 312 95 80


designed by webadmedia.ro