Menopauza
Ce se petrece cu mine ?

In perioada menopauzei scade continuu productia de estrogen si progesteron necesara pentru a avea sangerare menstruala (ciclu). Motivul este diminuarea functiei ovarelor. Pentru ca valoarea hormonilor sa atinga vechiul nivel, corpul incepe sa produca masiv o substanta care sa stimuleze formarea estrogenului si progesteronului.

Pe scurt: pe de o parte se produce o cantitate mai mica de hormoni sexuali, pe de alta parte se produc substante stimulatoare. Rezultatul este acela ca la nivelul creierului se strica echilibrul acestor substante (de exemplu in zonele care regleaza temperatura corpului si starea sufleteasca). Asa apar simptomele tipice menopauzei: bufeurile, transpiratiile, dereglarile de somn si oscilatii ale starilor sufletesti.

cutie

Abia pe parcursul mai multor ani corpul va incepe “sa accepte” scaderea productiei de hormoni.
Disparitia fenomenelor neplacute semnalizeaza in final ca procesul natural de modificare hormonala s-a incheiat.

Cele mai frecvente intrebari referitoare la menopauza

Puteti sa ne trimiteti propuneri, comentarii si intrebari. Solicitarile detaliate de transmitere mai departe catre specialistii competenti.

Schaper & Brümmer GmbH & Co.KG
Experienta a dovedit ca multe intrebari primesc un raspuns individual si amanuntit la telefon. Daca ne transmiteti numarul dumneavoastra de telefon noi va apelam cu placere.
Daca doriti un raspuns prin posta, ne puteti scrie la adresa:
3F Plantamed
Bucureşti, Calea Victoriei 103-105, Sector 1 ROMÂNIA
Daca doriti un raspuns prin e-mail, ne puteti scrie la adresa:
contact@3f.ro
Daca doriti informatii prin telefon, sunati la:
021 316 89 31
021 312 95 80


designed by webadmedia.ro